مقدمه:
یکی از شاخص های اصلی اختلالات یادگیری در کودکان و نوجوانان، ناتوانی در پیشرفت تحصیلی در زمینه هایی مانند خواندن، نوشتار و ریاضیات است؛ به طوری که این پیشرفت در مقایسه با سطح هوش کلی آن ها کمتر از حد انتظار است. این افراد معمولاً در برخی دروس با مشکل مواجه می شوند، اما در سایر موضوعات تحصیلی عملکرد مناسبی دارند. در واقع، اختلالات یادگیری باعث می شود پیشرفت تحصیلی کودک پایین تر از ظرفیت بالقوه و فرصت های آموزشی او باشد.
این اختلالات می توانند فرآیند یادگیری را برای کودک دشوار کنند و به مرور زمان باعث بروز احساس ناامیدی، کاهش عزت نفس، خستگی روانی مزمن و ایجاد مشکلات ارتباطی با همسالان شوند. همچنین، اختلالات یادگیری به صورت قابل توجهی با اختلالات همزمانی مانند اختلال کم توجهی/بیش فعالی (ADHD)، مشکلات ارتباطی، اختلالات رفتاری و افسردگی همراهی دارند. آمارها نشان می دهند که میزان ترک تحصیل در نوجوانانی که دچار این اختلالات هستند، تا 1.5 برابر بیشتر بوده و در برخی موارد به ۴۰ درصد می رسد.
عوامل متعددی در بروز اختلالات یادگیری نقش دارند؛ از جمله زمینه های ژنتیکی، آسیب های پریناتال، مشکلات عصبی و بیماری های جسمی دیگر. با این وجود، بسیاری از کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلالات یادگیری هیچ عامل خطر مشخصی ندارند و اختلال بدون علت قابل تشخیص خاصی ظاهر می شود.
فهرست مطالب:
مقدمه
گفتار اصلی
اختلالات یادگیری
1) اختلالات یادگیری تحصیلی
2) اختلالات یادگیری تحوّلی
اختلال خواندن
اختلال ریاضیات
اختلال بیان نوشتاری
اختلال یادگیری نامعین
روش هایی برای افزایش توجه و تمرکز
کدام کودکان نمی توانند تمرکز کنند؟
چگونه توجه و تمرکز کودکان را افزایش دهیم؟
بازی ها چطور می توانند تمرکز کودکان را بالا ببرند؟
چه بازی هایی را برای این منظور توصیه می کنید؟
تمرینات مربوط به افزایش میزان توجه و تمرکز
الف- پرورش حس بینایی
ب- پرورش حس شنوایی
ج- پرسش حس لامسه
پیشنهادات
تمرینات پیشنهادی
منابع